Etiopie Chelseba
Chutná jako: kandovaný citron, zelený čaj, pražené mandle v medu
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Farma: | Gedeb, Yirgacheffe |
Nadmořská výška: | 2 173 m n. m. |
Odrůda: | 74158 & 74112 (místní etiopské variety) |
Zpracování: | promyté |
Chuťový profil: | kandovaný citron, zelený čaj, pražené mandle v medu |
Jemná, čistá a přesto výrazná – Etiopie Chelbesa je káva, která zvládne zazářit jak ve filtru, tak v espressu. V chuti najdeš kandovaný citron, jemný zelený čaj a pražené mandle v medu. Harmonická kombinace svěžesti a sladkosti, co si tě získá od prvního doušku.
Pochází z oblasti Gedeb, Yirgacheffe v regionu SNNPR, pěstovaná v nadmořské výšce 2173 m n. m.. O kávu se stará zhruba 672 místních farmářů, kteří sklízí a třídí ručně, aby se do dalšího kroku dostala jen ta nejlepší zrna.
Zpracování v Chelbesa station je promyté (washed) a maximálně pečlivé, od třídění a plavení přes fermentaci po dobu 2–3 dnů, máčení 12 hodin až po sušení na vyvýšených postelích po 7–10 dní. Nakonec projde každé zrnko finální kontrolou, aby do pytle šla jen čistá kávová kvalita.
Výsledkem je káva s příjemně vyváženým chuťovým profilem, která vynikne v jakékoli přípravě, ať už máš ráno na stole V60, nebo zapínáš espresso páku.